sábado, 3 de diciembre de 2011

En marxa el projecte per una nova estació d'autobusos a Lleida

El passat 1 de desembre, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va donar via lliure per iniciar un projecte per la creació d'una nova estació d'autobusos a Lleida, que es situarà a prop de l'actual estació de trens de la ciutat. Amb aquesta nova infraestructura, la ciutat aconseguirà resoldre els problemes de mobilitat que sofria, ja que la llunyania entre les dues estacions era considerable, i no era còmoda ni pragmàtica ni pels ciutadans de la ciutat, ni pel turisme.

L'alcalde Àngel Ros va assegurar estar molt content per aquesta notícia, sobretot per la millor que suposarà per a la ciutat en temes de mobilitat. Encara s'ha de definir la inversió de la obra, per tal d'establir les particularitats tècniques de la infraestructura, l'arquitectura interior i les seves instal·lacions, totes elles estant d'acord amb l'estudi de vialitat fet anteriorment. Amb-tot, el projecte preveu haver-se completat a finals de 2012.
Imatge virtual del projecte de la nova estació d'autobusos

En quant les característiques de situació i construcció d'aquesta estació, ja se sap que estarà situat a prop de l'actual estació de trens, exactament, entre el carrer de Príncep de Viana i l'estació de ferrocarril, a l'altura de l'avinguda del Segre, de manera que es facilitarà la mobilitat entre els diferents transports.
L'edifici disposarà de dos pisos. A la planta superior, que quedarà al nivell del carrer, es on hi haurà la zona per a comprar bitllets, la sala d'espera,... Finalment hi haurà un accès a la sala inferior amb escales mecàniques i ascensors, que ens durà a una zona rectangular on hi hauran divuit andanes, que facilitarà la pujada i baixada dels passatgers vetllant per la seva seguretat.

En resposta a la pregunta de que se'n farà de l'edifici on està instal·lada ara mateix l'estació, l'alcalde de Lleida va respondre que se l' haurà de donar un altre ús, i que el més segur és que acabi sent "un espai que combini atracció comercial amb un espai de l'àmbit de la cultura i activitats".

No hay comentarios:

Publicar un comentario