viernes, 18 de noviembre de 2011

"El museu com a pretext" reinventa la idea de museu tradicional

El museu d'Art Jaume Morera de Lleida va obrir les seves portes, ahir 17 de novembre, a una nova exposició que vol intentar donar una idea de museu diferent a la que la majoria de gent té.
"El museu com a pretext" que s'emmarca dins el marc del programa d'exposicions itinerants d'arts visuals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, es dirigit per Anna Capella i Cristina Masanés, i aconsegueix fusionar la obra de vuit artistes contemporanis que pertanyen  a àmbits culturals i geogràfics diferents i que el que tenen en comú  és l'anàlisi del concepte de museu com a  tema de representació artística. Els artistes que exposen en aquesta exposició defensen el museu "no només com l'edifici, ni tan sols la col·lecció d'obres que aquest conté, sinó un potent generador de l'imaginari col·lectiu que configura el relat de l'art". Els treballs de Hans-Peter Feldmann, Candida Höfer, Perejaume, Edi Hirose, Eulàlia Valldosera, Araya Rasdjarmrearnsook, Jaume Pitarch i Jordi Mitjà vol mostrar les creacions d'artistes de generacions i contextos culturals diferents reiterpretant la idea de museu en la seva forma més abstracta.
Tots els interessats en aquesta revolucionaria inerpretació de la idea de museu, tindran al seu abast l'exposició fins el 15 de gener de 2012, al museu d'Art Jaume Morera, a l'Av. Blondel de l'eix comercial de Lleida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario