miércoles, 2 de noviembre de 2011

Jazztardor ofereix la seva XVIII edició

Cartell de la XVII edició del festival Jazztardor a Lleida
El proper dia 3 de novembre comença a Lleida la divuitena edició del Festival de Jazz, JAZZTARDOR. Els amics del jazz de la ciutat eren en aquella època uns pocs apassionats d'aquesta música que van decidir organitzar-se per intentar aconseguir que una ciutat com la seva tingués una temporada anual  de concerts de jazz de qualitat. Van crear més endavant la revista Jazzology i el que va resultar convertir-se en un festival de música jazz que compleix la seva majoria d'edat aquest any. Fent així que el que va començar al 1987 com una reunió entre amics amants del jazz, aconsegueixi ser, divuit anys desprès, un referent en la història d'aquesta música en aquesta ciutat.
Maria Joâo, cantant portuguesa

Aquest festival va engegar sense l'ajuda de les administracions i sense tenir gaire repercussió de les seves activitats fora de l'àmbit local, però any rere any han aconseguit fer-se forts i sorprendre al públic amb noves aportacions de músics amb talent.
L'edició d'aquest any porta la cantant portuguesa Maria Joâo, una convidada molt especial ja que va ser la que va oferir el primer concert organitzat per l'associació cultural dels amics del Jazz al 1987.
Altres artistes com Xavier Casellas, Tina May o Sílvia Perez Cruz seran els encarregats de fer gaudir al públic que ha generat aquest festival,  que desprès d'aquesta llarga tradició  de jazz en directe a la ciutat ja es coneixedor i exigent.
El festival durarà del 3 al 26 de novembre, i efectuarà nombrosos concerts la majoria d'ells al Cafè del Teatre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario