viernes, 28 de octubre de 2011

La Llotja de lleida guardonada per segona vegada


El Palau de Congressos i convencions de Lleida, també anomenat la Llotja, ha estat guardonat amb un dels premis més importants de l'arquitectura mundial actual, el premi Chicago Athenaum 2011, premi internacional de la ciutat americana de Chicago d'arquitectura.


Vista des de l'escenari central de la Llotja
La Llotja forma part dels 90 projectes internacionals que han estat seleccionats, d'una trentena de països. Se'n destaca la seva originalitat, ja que les claus de l'edifici són la forma, la estructura i els materials, així com el contrast del disseny interior a l'exterior. La pedra s'ha fet servir com la "pell" de l'edifici, fent que la tonalitat terrenosa aporti a la gent que el veu la sensació de que és un edifici que surt directament de la terra.


L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va valorar de manera molt positiva aquest premi, ja que "és un edifici que represeenta l'arquitectura d'aquest segle, adaptat al territori, i què compleix una funció social clara en l'àmbit de les arts escèniques i del turisme de congressos i convencions".

La Llotja, projecte realitzat pels estudis d'arquitectura Mecanoo (Holanda) i Labb arquitectura (Barcelona), va aconseguir també, el passat mes de juliol a Varsovia, el premi Dedalo Minosse 2011 atorgat pel Chicago Athenaeum i l'European Centre for Arcuitecture Art Design and urban Studies.

La Llotja de Lleida

No hay comentarios:

Publicar un comentario