viernes, 25 de noviembre de 2011

Lleida amb les víctimes de la violència masclista

El cor històric de la ciutat de Lleida, a la plaça dels fanalets de Sant Jaume, ha viscut avui un acte commemoratiu del dia internacional contra la violència masclista. Diversos membres del cos policial i del Ministeri Fiscal han estat aquest any els encarregats de llegir de manera conjunta un manifest unitari i consensuat entre les institucions, que ha recordat a les víctimes de la violència envers les dones i ha reivindicat l'eliminació del "sexisme de totes les estructures socials, polítiques i econòmiques".

El text redactat i llegit per les institucions volia mostrar el seu compromís per continuar lluitant contra la violència de gènere: "Avui, les institucions públiques de Catalunya, el Govern de la Generalitat, els ajuntaments, les diputacions i la resta d’institucions, tot renovant el nostre compromís, volem incidir en la necessària implicació individual de totes les persones de la nostra societat en l’eradicació de la violència masclista. Per això, cal seguir invertint esforços en la prevenció o la sensibilització social, i fer de l’educació l’eina bàsica per abocar les generacions futures a viure en un món on les relacions entre uns i altres estiguin lliures de violència”.

L'alcalde Àngel Ros va formar part d'aquesta reivindicació i va assegurar que Lleida d'aquesta manera demostra la seva "maduresa en els àmbits de la llibertat i igualtat".
Ofrena floral a l'escultura "Llàgrimes per tu"
L'acte va concloure amb una actuació d'un alumne del Conservatori municipal, Didac Ledesma, que interpretava la cançó "Novembre" i amb l'aportació d'una ofrena floral a l'escultura "Llàgrimes per tu".  


Per saber més sobre les declaracions de l'Alcalde Àngel Ros, en aquest acte tan valorat: Arxiu so declaracions Àngel Ros

No hay comentarios:

Publicar un comentario